www.metallinnuoret.fi >  Opiskelijatoiminta

Opiskelijatoiminta

Opiskelijajäsenyys

Metallityöväen liiton opiskelijajäseneksi voi liittyä, kun opiskelee ammattiopistossa metallialan linjoilla näitä perustutkintoja ja koulutusohjelmia. Opiskelijajäsen on ns. kannatusjäsen, joka ei maksa jäsenmaksua.

Opiskelijajäsen saa osallistua ammattiosaston, seuturyhmän tai liiton nuorten järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Metalliliitto järjestää myös pelkästään opiskelijajäsenille tarkoitettuja valtakunnallisia tapahtumia. Opiskelijajäsenellä ei ole oikeutta oikeudelliseen tukeen, työtaistelukorvaukseen eikä oikeutta äänestää liiton vaaleissa.


Opiskelijajäsenellä on kuitenkin muut jäsenedut mm. vakuutusturva, polttoainealennus yms. Lisäksi opiskelijajäsen saa jäsenetuna halutessaan Ammattiin Opiskelevat SAKKI ry:n opiskelijakortin.

Kun menet töihin, esimerkiksi kesällä kannattaa liittyä varsinaiseksi jäseneksi, jolloin maksat jäsenmaksua. Työ, josta on maksettu jäsenmaksu ja työaika on yli 18 tuntia viikossa, kartuttaa niin sanottua työssäoloehtoa. Töiden loputtua ja opiskelun jatkuessa haet ammattiosastolta ns. lepääviä jäsenoikeuksia. Lisätietoja työssäoloehdon kertymisestä saat Metallityöväen työttömyyskassan sivuilta.Tsekkaa tapahtumakalenteri "Materiaalit" -osiosta!

Liity opiskelijajäseneksi!