www.metallinnuoret.fi >  Opiskelijatoiminta

Opiskelijatoiminta

Oppilasjäsenyys

Metallityöväen liiton oppilasjäseneksi voi liittyä, kun opiskelee ammattioppilaitoksessa metallialan linjoilla näitä perustutkintoja ja koulutusohjelmia. Oppilasjäsen on ns. kannatusjäsen, joka ei maksa jäsenmaksua.

Oppilasjäsen saa osallistua ammattiosaston, aluejärjestön, seuturyhmän tai liiton nuorten järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Metalliliitto järjestää myös pelkästään oppilasjäsenille tarkoitettuja valtakunnallisia tapahtumia. Oppilasjäsenellä ei ole oikeutta oikeudelliseen tukeen, työtaistelukorvaukseen eikä oikeutta äänestää liiton vaaleissa.


Oppilasjäsenellä on kuitenkin muut jäsenedut mm. vakuutusturva, polttoainealennus yms. Lisäksi oppilasjäsen saa jäsenetuna halutessaan Ammattiin Opiskelevat SAKKI ry:n opiskelijakortin.

Kun menet töihin, esimerkiksi kesällä kannattaa liittyä varsinaiseksi jäseneksi, jolloin maksat jäsenmaksua. Työ, josta on maksettu jäsenmaksu ja työaika on yli 18 tuntia viikossa, kartuttaa niin sanottua työssäoloehtoa. Töiden loputtua ja opiskelun jatkuessa haet ammattiosastolta ns. lepääviä jäsenoikeuksia. Lisätietoja työssäoloehdon kertymisestä saat Metallityöväen työttömyyskassan sivuilta.Tsekkaa tapahtumakalenteri "Materiaalit" -osiosta!

Liity oppilasjäseneksi!