FAQ

Usein kysytyt kysymykset:


”Tekisi mieli käynnistellä ammattiosastossa nuorisotoimintaa, mutta en oikein tiedä miten se tulisi tehdä?”
- Voit kysyä neuvoa vaikkapa oman ammattiosastosi puheenjohtajalta, sihteeriltä tai muulta toimihenkilöltä tai pirauttaa esimerkiksi liiton nuorisotoimitsijoille, joihin saat yhteyden Yhteystiedot–sivun kautta.

”Kuinka paljon Metallissa on nuoria ja mikä on nuorten ikäraja?”
- Nuorisotoiminnan ikäraja on 35 vuotta ja meitä on noin 36 000.

”Haluaisin tulla mukaan, mutta en oikein tiedä näistä nuorisotoiminnan tai liiton jutuista mitään?”
- Tervetuloa! Nuorten tapahtumissa pidetään asiaohjelman lisäksi hauskaa, eikä täällä tarvitse olla ay-toiminnan asiantuntija mukaan tullakseen. Rohkeasti siis mukaan tutustumaan muihin mukaviin Metallin nuoriin!

”Mikä se Murikka oikein on?”
- Murikka-opisto on Metallin jäsenten oma koulutuspaikka Tampereella. Tarjolla on erilaista koulutusta työsuojelusta ja luottamiesasioihin ja esiintymistaidoista atk:n kautta nuorisotoimintaan. Tsekkaa koko tarjonta www.murikka-opisto.fi.

”Kyllähän tuo nuorten "Nuorisotoiminta tutuksi" –kurssi kiinnostaisi, mutta kun työnantaja ei maksa palkkaa siltä ajalta…”
- Ei hätää! Metalli maksaa kurssimaksusi, johon sisältyy majoitus sekä päivittäin aamiainen, lounas, iltapväkahvi ja päivällinen. Murikka puolestaan maksaa osallistujille kurssin ajalta kurssipäivärahan 38,69 eur/pvä ja kurssistipendin 34,84 eur/pvä, jotka ovat verovapaata tuloa (määrät v.2016). Matkakulut korvataan julkisen liikenteen taksojen mukaan. Kurssi on siis sinulle täysin maksuton! Kurssi järjestetään vuonna 2016 syksyllä (kts. tarkemmin Murikan kurssien ajankohdat TÄSTÄ).

”No nyt kuulostaa jo hyvältä, mutta onks siellä mitään tekemistä (esim. illalla) muuta kuin opiskelu?”
- Käytössäsi on maksutta opiston wlan-verkko, uima-halli, täysimittainen palloiluhalli (välineet löytyy mm. sählyyn, sulkapalloon, koripalloon, lentopalloon), monipuolinen kuntosali, biljardipöytä ja ohjattuna toimintana kiipeilyseinä. Eli päivisin käydään läpi Metallin nuorisotoimintaa ja iltaisin vaihdetaan vapaalle! Murikan A-oikeuksin varustettu ravintola, Mutteri-klubi, on saavuttanut kurssilaisten parissa jo lähes kulttimaineen.

Kysy lisää liiton toimistolta, TÄSTÄ yhteystietoihin!